2010. április 5., hétfő

Burgundiai húsleves

Hozzávalók:
  • 40 dkg nyers füstölt comb,
  • 25-25 dkg sárga- és fehérrépa,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • egész bors,
  • 1 nagy csokor petrezselyem,
  • 30 dkg fejes káposzta,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 evőkanál paradicsompüré.
A füstölt combot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap 2 liter friss, hideg vízben fel-
tesszük főni, majd amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárga- és fehérrépát. A hagymával, a petrezselyemmel és az egész borssal ízesítjük, de nem sózzuk, mert a füstölt hús még így is sós. 15 percig fedő alatt kis lángon forraljuk, majd belerakjuk a cikkekre vágott káposztát, és a megtisztított, majd kockára vágott burgonyát is. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és az egészet nagyon puhára főzzük.
A húst kivéve belőle pár percig pihentetjük, majd felszeletelve visszarakjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése