2010. április 12., hétfő

Tonhal kapormártásban

Hozzávalók:
  • 80 dkg tonahlfilé,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor kapor,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 5 dkg vaj,
  • só.
A halfilét ecetes vízben olvasszuk fel, majd alaposan lecsepegtetjük és megsózzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal, belefektetjük a halszeleteket, és előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük.
Közben simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, a finomra vágott kaporral, és a megsült hal tetejére simítjuk. A tetejére vajdarabkákat szórunk, és további öt percig forró sütőben sütjük.
Párolt rizzsel és zöldségekkel körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése