2010. április 12., hétfő

Mandulás töltött csirke

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke,
  • 10 dkg tisztított mandula,
  • 3 zsemle,
  • 3 tojás,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezsezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.
A mandulát vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük az apróra vágott, és 1 kiskanálnyi olajon üvegesre párolt vöröshagymával. A Zsemléket megáztatjuk, kicsavarjuk, és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a finomra megvágott petrezselymet, a hagymás mandulát. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A csirke bőre alá töltjük, a nílást összetűzzük (fogvájóval vagy hústűvel), éa a szárnyast kívül belül megsózzuk.
Egy tepsibe fektetjük, a maradék, felforrósított olajjal meglocsoljuk. 180 °C-os sütőben, időnként egy kevés vizet aláöntve körös-körül szép pirosra sütjük. Mikor kész, pár percig pihentetjük, majd feldaraboljuk, és párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése