- 1 egész csirke,
- 10 dkg tisztított mandula,
- 3 zsemle,
- 3 tojás,
- 1 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 csokor petrezsezselyem,
- őrölt bors,
- só.
A mandulát vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük az apróra vágott, és 1 kiskanálnyi olajon üvegesre párolt vöröshagymával. A Zsemléket megáztatjuk, kicsavarjuk, és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a finomra megvágott petrezselymet, a hagymás mandulát. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A csirke bőre alá töltjük, a nílást összetűzzük (fogvájóval vagy hústűvel), éa a szárnyast kívül belül megsózzuk.
Egy tepsibe fektetjük, a maradék, felforrósított olajjal meglocsoljuk. 180 °C-os sütőben, időnként egy kevés vizet aláöntve körös-körül szép pirosra sütjük. Mikor kész, pár percig pihentetjük, majd feldaraboljuk, és párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése