2010. április 12., hétfő

Csokoládé fondue

Hozzávalók:
  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 1 dl tejszín,
  • 3 cl rum vagy konyak,
  • Különféle gyümölcsök,
  • baba piskóta.
A csokoládét darabokra tördeljük, és 2 dl vizet hozzáöntve nagyon kis lángon, vagy vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a tejszínt meg a rumot vagy konyakot. Fundue-tálba öntjük, és a láng fölé rakjuk, hogy forró maradjon, de ne forraljuk.
A megtisztított gyümölcsöket kockákra vágjuk - ha narancsot is adunk azt gerezdekre szedjük. A babapiskótát 2 cm-es darabokra tördeljük. Ezeket a hozzávalókat külön-külön kis tálkákba rakjuk és a fondue-tál köré készítjük, hogy mindenki ízlése szerint mártogathassa a forró csokoládéba.
Amennyiben nem áll rendelkezésre friss gyümölcs, alaposan lecsepegtetett befőttet is adhatunk a mártás mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése