- 25 dkg étcsokoládé,
- 1 dl tejszín,
- 3 cl rum vagy konyak,
- Különféle gyümölcsök,
- baba piskóta.
A csokoládét darabokra tördeljük, és 2 dl vizet hozzáöntve nagyon kis lángon, vagy vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a tejszínt meg a rumot vagy konyakot. Fundue-tálba öntjük, és a láng fölé rakjuk, hogy forró maradjon, de ne forraljuk.
A megtisztított gyümölcsöket kockákra vágjuk - ha narancsot is adunk azt gerezdekre szedjük. A babapiskótát 2 cm-es darabokra tördeljük. Ezeket a hozzávalókat külön-külön kis tálkákba rakjuk és a fondue-tál köré készítjük, hogy mindenki ízlése szerint mártogathassa a forró csokoládéba.
Amennyiben nem áll rendelkezésre friss gyümölcs, alaposan lecsepegtetett befőttet is adhatunk a mártás mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése