2010. április 14., szerda

Birka bordói módra

Hozzávalók:
  • 60 dkg birkacomb,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg zsír,
  • 5 dl száraz, testes vörösbor,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor kapor,
  • 1 kiskanál paradicsompüré,
  • 1 szelet rozskenyér héja,
  • babérlevél,
  • köménymag,
  • őrölt bors,
  • só.
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd átsütjük rajt a kis kockákra vágott húst. Addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog. Ekkor felengedjük a borral, hozzáadjuk a paradicsompürét meg fűszereket, valamint az apróra vágott kenyérhéjat. Fedő alatt, időnként megkeverve puhára pároljuk.
Burgonyafánkot kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése