2010. április 22., csütörtök

Mandulabomba

Hozzávalók:
  • 25 db babapiskóta,
  • 14 dkg vaj,
  • 12 dkg lehéjazott, darált mandula,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 4 tojás sárgája,
  • 5 dl tejszín,
  • egy kevés tej,
  • meggybefőtt a díszítéshez.
A vajat kikeverjük a daraált mandulával, a tojássárgákkal, 14 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral meg 9 evőkanál tejszínnel. Amikor már jó habos, egy mély üvegtál aljára egy réteget terítünk belőle, és kirakjuk a tejbe mártogatott babapiskótával. Erre ismét krémet rétegezünk, és ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart. A tetejére krém kerüljön, és a végén kúp formája legyen. Mikor kész, néhány órán át hűtőben dermesztjük (Nem fagyasztjuk, csak jól áthűtjük!).
Tálalás előtt a maradék tejszínt a megmaradt porcukorral édesítve habbá verjük, és bevonjuk vele a "bombát". Kimagvalt, és lecsepegtetett megyszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése