- 25 db babapiskóta,
- 14 dkg vaj,
- 12 dkg lehéjazott, darált mandula,
- 20 dkg porcukor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 4 tojás sárgája,
- 5 dl tejszín,
- egy kevés tej,
- meggybefőtt a díszítéshez.
A vajat kikeverjük a daraált mandulával, a tojássárgákkal, 14 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral meg 9 evőkanál tejszínnel. Amikor már jó habos, egy mély üvegtál aljára egy réteget terítünk belőle, és kirakjuk a tejbe mártogatott babapiskótával. Erre ismét krémet rétegezünk, és ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart. A tetejére krém kerüljön, és a végén kúp formája legyen. Mikor kész, néhány órán át hűtőben dermesztjük (Nem fagyasztjuk, csak jól áthűtjük!).
Tálalás előtt a maradék tejszínt a megmaradt porcukorral édesítve habbá verjük, és bevonjuk vele a "bombát". Kimagvalt, és lecsepegtetett megyszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése