- 30 dkg vagdalthús-konzerv,
- 3 db savanykás alma,
- 1 tojás,
- 2-3 evőkanál rizsliszt,
- 1 dl tej,
- 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma,
- késhegynyi őrölt gyömbér,
- őrölt bors,
- só;
- a sütéshez olaj.
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A vagdalthúst villával összetörjük. A tojást habosra keverjük a tejjel, a rizsliszttel, és sóval, borssal, gyömbérrel, hagymával ízesítve összedolgozzuk a húspéppel meg a reszelt almával.
Vizes kézzel 5-6 cm hosszú, 2 cm átmérőjű rudacskákat formázunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Párolt rizzsel és friss salátával vagy Tartármártással, azonnal tálaljuk, de előételként is adhatjuk.
Vizes kézzel 5-6 cm hosszú, 2 cm átmérőjű rudacskákat formázunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Párolt rizzsel és friss salátával vagy Tartármártással, azonnal tálaljuk, de előételként is adhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése