2010. április 5., hétfő

Almás húskrokett

Hozzávalók:
  • 30 dkg vagdalthús-konzerv,
  • 3 db savanykás alma,
  • 1 tojás,
  • 2-3 evőkanál rizsliszt,
  • 1 dl tej,
  • 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma,
  • késhegynyi őrölt gyömbér,
  • őrölt bors,
  • só;
  • a sütéshez olaj.
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A vagdalthúst villával összetörjük. A tojást habosra keverjük a tejjel, a rizsliszttel, és sóval, borssal, gyömbérrel, hagymával ízesítve összedolgozzuk a húspéppel meg a reszelt almával.
Vizes kézzel 5-6 cm hosszú, 2 cm átmérőjű rudacskákat formázunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Párolt rizzsel és friss salátával vagy Tartármártással, azonnal tálaljuk, de előételként is adhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése