2010. április 26., hétfő

Csőben sült pulykamell

Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykamellfilé,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 50 dkg paradicsom,
  • 3 dl tejföl,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 2 dkg vaj.
A vékony szeletekre vágott pulykamellet vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és sóval meg
borssal bedörzsöljük. Egy kivajazott tűzálló tálba félig egymásra fektetjük a szeleteket, beborítjuk a felszeletelt paradicsommal, a tetejét enyhén sózzuk, kicsit bővebben borsozzuk, majd előmelegített sütőben, fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
Ez után a fedőt levesszük róla, a tetejét áthúzzuk a sajttal elkevert tejföllel, majd a sütőbe visszatolva aranybarnára sütjük.
Burgonyapürével és szilvabefőttel körítve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése