Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 50 dkg paradicsom,
- 3 dl tejföl,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 dkg vaj.
A vékony szeletekre vágott pulykamellet vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és sóval meg
borssal bedörzsöljük. Egy kivajazott tűzálló tálba félig egymásra fektetjük a szeleteket, beborítjuk a felszeletelt paradicsommal, a tetejét enyhén sózzuk, kicsit bővebben borsozzuk, majd előmelegített sütőben, fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
Ez után a fedőt levesszük róla, a tetejét áthúzzuk a sajttal elkevert tejföllel, majd a sütőbe visszatolva aranybarnára sütjük.
Burgonyapürével és szilvabefőttel körítve azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése