2010. május 14., péntek

Erdei pecsenye

Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet pácolt hátszín (kb. 80 dkg),
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • diónyi vaj,
  • 25 dkg tisztított vargánya,
  • csipetnyi reszelt szerecsendió,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 evőkanál ribizli jam.
A hússzeletekről az olajat lecsepegtetjük, és a vajon mindkét oldalán átsütjük. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon a kockákra vágott gombát sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve megpároljuk. A tejszínt összekeverjük a ribizlilekvárral, és a megpuhult gombára öntjük. Belerakjuk a húst, és együtt átforraljuk.
Burgonyafánkkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése