2010. május 25., kedd

Sós dinnyesaláta

Hozzávalók:
  • 1 kg sárgadinnye,
  • 1 kisebb üveg konzerv gyöngyhagyma,
  • 1 db piros színű kaliforniai paprika,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • 1 kicsi erős zöldpaprika,
  • 1-1 késhegynyi őrölt babér és tárkony,
  • borecet,
  • 2 evőkanál olívaolaj.
A dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. Enyhén sózzuk, majd 1 napig hűtőben érleljük. Ekkor szűrőbe téve hideg vízzel egyszer leöblítjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a reszelt vörös- és fokhagymával meg a többi fűszerrel, hozzáadjuk a leszűrt gyöngyhagymát, a megtisztított, vékony csíkokra vágott kaliforbiai paprikát, valamint az apróra vágott erős paprikát.
Megöntözzük egy kevés borecettel meg az olajjal, és légmentesen zárható üvegekbe töltve, legalább 1 napig hűtőbe rakjuk, ahol 2-3 hétig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése