Hozzávalók:
- 1 kg sárgadinnye,
- 1 kisebb üveg konzerv gyöngyhagyma,
- 1 db piros színű kaliforniai paprika,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- őrölt fehér bors,
- 1 kicsi erős zöldpaprika,
- 1-1 késhegynyi őrölt babér és tárkony,
- borecet,
- 2 evőkanál olívaolaj.
A dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. Enyhén sózzuk, majd 1 napig hűtőben érleljük. Ekkor szűrőbe téve hideg vízzel egyszer leöblítjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a reszelt vörös- és fokhagymával meg a többi fűszerrel, hozzáadjuk a leszűrt gyöngyhagymát, a megtisztított, vékony csíkokra vágott kaliforbiai paprikát, valamint az apróra vágott erős paprikát.
Megöntözzük egy kevés borecettel meg az olajjal, és légmentesen zárható üvegekbe töltve, legalább 1 napig hűtőbe rakjuk, ahol 2-3 hétig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése