Hozzávalók:
- 60 dkg borjúvese,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 cl ecet,
- 4-4 dkg vaj és liszt,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 2,5 dl száraz vörösbor,
- 30 dkg savanykás alma,
- 1 citrom leve,
- 5 evőkanál tejszín.
A veséket félbevágjuk, és gondosan megtisztítjuk a zsírtól meg a belsejében lévő fehér erektől.
Ezután hideg, folyó vízzel alaposan megmossuk, és fél órára ecetes hideg vízbe tesszük, végül vékony csíkokra vágjuk.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a vesét, hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, 1-2 percig tovább pirítjuk, majd liszttel meghintjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, még egy kicsit pirítjuk, és felöntjük a borral. Kis lángon, fedő alatt, 20-30 perc alatt puhára pároljuk. Ha kell, egy kevés marhahúslevessel felöntjük.
Eközben megtisztítjuk az almát, magházát kivágjuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. 5 perccel azelőtt, hogy a vese elkészülne, hozzáadjuk az almát, a tejszínt és a citromlét. Jól összekeverjük, majd ha kell, utánízesítjük. Párolt rizzsel, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése