2010. május 14., péntek

Kapros marhatokány

Hozzávalók:
  • 60 dkg marhalapocka,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • késhegynyi szurokfű,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 csokor kapor.
A csíkokra vágott szalonna kisütött zsírján aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a csíkokra vágott húst, és kevergetve félig puhára sütjük. Ezután meghintjük pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, befűszerezzük, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Mikor hús megpuhult, a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk. Ekkor adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, majd beforraljuk.
Galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése