Hozzávalók:
- 60 dkg marhalapocka,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- só,
- őrölt bors,
- késhegynyi szurokfű,
- 2 dl tejszín,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 csokor kapor.
A csíkokra vágott szalonna kisütött zsírján aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a csíkokra vágott húst, és kevergetve félig puhára sütjük. Ezután meghintjük pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, befűszerezzük, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Mikor hús megpuhult, a tejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk. Ekkor adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, majd beforraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése