Hozzávalók:
- 40 dkg marhacsont,
- 30 dkg sovány marhahús,
- 20 dkg leveszöldség,
- 1-1 kicsi zeller és karalábé,
- néhány kelkáposzta levél,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1-2 csiperkegomba,
- 1 kiskanál paradicsompüré,
- egész bors,
- só,
- 1 tojásfehérje,
- 1 zöldpaprika.
A húst ledaráljuk és elkeverjük a paradicsompürével meg a tojásfehérjével. A csonttal együtt hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforr, a habját leszedjük, belerakjuk a zöldséget, hagymát, fokhagymát meg a gombát. Szemes borssal ízesítjük, és nagyon lassú forralással 4-5 órán keresztül főzzük. Az utolsó órában sózzuk. Mikor kész, a tűzről levéve pár percig állni hagyjuk, majd szűrőruhán keresztül átszűrjük. A zsírját teljesen leszedjük.
Tálalhatjuk forrón, nyers tojássárgájával, tojáskocsonyával, apró fánkocskákkal, vagy hidegen, jól lehűtve, de mindig csészében!
Ennek a levesnek teljesen tisztának és zsírtalannak kell lennie!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése