2010. május 25., kedd

Erőleves

Hozzávalók:
  • 40 dkg marhacsont,
  • 30 dkg sovány marhahús,
  • 20 dkg leveszöldség,
  • 1-1 kicsi zeller és karalábé,
  • néhány kelkáposzta levél,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1-2 csiperkegomba,
  • 1 kiskanál paradicsompüré,
  • egész bors,
  • só,
  • 1 tojásfehérje,
  • 1 zöldpaprika.
A húst ledaráljuk és elkeverjük a paradicsompürével meg a tojásfehérjével. A csonttal együtt hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforr, a habját leszedjük, belerakjuk a zöldséget, hagymát, fokhagymát meg a gombát. Szemes borssal ízesítjük, és nagyon lassú forralással 4-5 órán keresztül főzzük. Az utolsó órában sózzuk. Mikor kész, a tűzről levéve pár percig állni hagyjuk, majd szűrőruhán keresztül átszűrjük. A zsírját teljesen leszedjük.
Tálalhatjuk forrón, nyers tojássárgájával, tojáskocsonyával, apró fánkocskákkal, vagy hidegen, jól lehűtve, de mindig csészében!
Ennek a levesnek teljesen tisztának és zsírtalannak kell lennie!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése