- 30 dkg sovány sertéshús,
- 40 dkg fagyasztott ribiszke,
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa,
- 1 kis darab zeller,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- só,
- egy kevés cukor.
A húst kis kockákra vágjuk, és 1 liter sós vízben félig megfőzzük. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répákat, meg a zellerdarabot.
Addig főzzük, míg minden teljesen meg nem puhult. Ekkor öntjük bele a még fagyos ribiszkét. Mikor forrni kezd, behabarjuk a keményítővel simára kevert tejföllel. Egy kevés cukorral szelídítjük az ízét, és még egyszer átforraljuk.
Sokáig nem szabad főzni, mert a ribiszkeszemek szétpattannak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése