2010. május 17., hétfő

Erdélyi ribiszkeleves

Hozzávalók:
  • 30 dkg sovány sertéshús,
  • 40 dkg fagyasztott ribiszke,
  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa,
  • 1 kis darab zeller,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • só,
  • egy kevés cukor.
A húst kis kockákra vágjuk, és 1 liter sós vízben félig megfőzzük. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répákat, meg a zellerdarabot.
Addig főzzük, míg minden teljesen meg nem puhult. Ekkor öntjük bele a még fagyos ribiszkét. Mikor forrni kezd, behabarjuk a keményítővel simára kevert tejföllel. Egy kevés cukorral szelídítjük az ízét, és még egyszer átforraljuk.
Sokáig nem szabad főzni, mert a ribiszkeszemek szétpattannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése