2010. május 26., szerda

Csáki töltött rostélyos

Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet rostélyos,
  • 6 tojás,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3-3 zöldpaprika és paradicsom,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 3 dl marhahúsleves,
  • 1 cseresznyepaprika,
  • 2 dl tejföl,
  • 5 dkg zsír (használhatunk olajat is),
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 evőkanál liszt,
  • paprikakrém.
A kockára vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján megfonnyasztjuk, és beletesszük a felszeletelt paprikát. 1-2 percig kevergetve sütjük, majd meghintjük pirospaprikával és zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, és az egészet puhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. Belehabarunk 4 tojást, majd a tűzről lehúzva rakjuk bele a maradék, keményre főzött és kockákra vágott két tojást.
Ezt a tölteléket a kiklopfolt, és mindkét oldalán sózott, borsozott rostélyosokra terítjük. Szo-
rosan felgöngyöljük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, majd a zsíron körös-körül elősütjük. Felöntjük a levessel, mellédobjuk a félbevágott erős paprikát (aki nem szereti a csípőset, kihagyhatja belőle), és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
A tekercseket kiszedjük az edényből, a levébe paprikakrémet keverünk, majd átforraljuk, és tejfölös habarással besűrítjük. Pár percig tovább forraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés levessel hígítjuk, ha kell, sózzuk, és a felszeletelt, tálra rakott húsra öntjük. Galuskával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése