2010. május 15., szombat

Magyaros kelbimbó

Hozzávalók 2 személyre:
  • 50 dkg kelbimbó,
  • 4 db bélszínroló,
  • 2 tojás,
  • 1 doboz (175g-os) natúr joghurt,
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
  • olaj,
  • mokkáskanálnyi durvára őrölt bors,
  • csipetnyi őrölt kömény,
  • 1 mokkáskanál pirospaprika,
  • 1 kiskanál ételízesítő,
  • só;
  • a tetejére2 vékony szelet kolozsvári szalonna.
A megtisztított kelbimbót enyhén sós - az őrölt köménnyel ízesített - vízben pár percig főzzük. Közben a bélszínrolót forró olajban megsütjük. A borsot, pirospaprikát meg az ételízesítőt összekeverjük. A tojásokat felverjük, a joghurttal simára keverjük, és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
Egy kevés olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. A leszűrt és lecsepegtetett kelbimbót beleterítjük, rárakjuk a bélszínrolókat, és lelocsoljuk az ízesített tojásos joghurttal. A tetejére vékony szalonnaszeleteket rakunk, és előmelegített sütőben átsütjük. Azonnal, frissiben tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése