- 50 dkg kelbimbó,
- 4 db bélszínroló,
- 2 tojás,
- 1 doboz (175g-os) natúr joghurt,
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
- olaj,
- mokkáskanálnyi durvára őrölt bors,
- csipetnyi őrölt kömény,
- 1 mokkáskanál pirospaprika,
- 1 kiskanál ételízesítő,
- só;
- a tetejére2 vékony szelet kolozsvári szalonna.
A megtisztított kelbimbót enyhén sós - az őrölt köménnyel ízesített - vízben pár percig főzzük. Közben a bélszínrolót forró olajban megsütjük. A borsot, pirospaprikát meg az ételízesítőt összekeverjük. A tojásokat felverjük, a joghurttal simára keverjük, és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
Egy kevés olajjal kikenünk egy tűzálló tálat. A leszűrt és lecsepegtetett kelbimbót beleterítjük, rárakjuk a bélszínrolókat, és lelocsoljuk az ízesített tojásos joghurttal. A tetejére vékony szalonnaszeleteket rakunk, és előmelegített sütőben átsütjük. Azonnal, frissiben tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése