2010. április 14., szerda

Csülkös káposzta

Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 kg füstölt csülök,
  • 1 kg savanyított káposzta,
  • 5 dl fehér bor,
  • 4 dl tejföl,
  • őrölt bors.
A csülköt hideg vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt, kiemeljük a léből, kicsontozzuk, majd pihentetés után felszeleteljük.
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és egy fazék aljára tesszük. Erre rakunk egy réteg csülökhúst, majd egy réteg káposztát. (Amennyiben a káposzta nagyon savanyú, hideg vízben mossuk át.) Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön. Leöntjük a borral meg egy kevés füstölt lével, borssal meghintjük, és fedő alatt, lassú tűzön, kevergetés nélkül kb két órán át főzzük. Időnként rázogassuk meg, nehogy letapadjon.
A fazékban adjuk asztalra. A tejfölt külön tálban kínáljuk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése