2010. április 5., hétfő

Solti tűzdelt csirke

Hozzávalók:
  • 2 kicsi (70-80 dkg-os) bontott csirke,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • fél dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 kiskanál őrölt bors,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál paradicsompüré.
A sót, borsot, pirospaprikát összekeverjük, és megforgatjuk benne a vékony csíkokra vágott szalonnát. A fokhagymát szálkásra vágjuk. A csirkét alaposan megmossuk, leszárítjuk, és megtűzdeljük a fűszeres szalonnával, valamint a fokhagymával. A maradék fűszerrel meghintjük a csirkéket.
A felforrósított olajban megfuttatjuk a felszeletelt vöröshagymát, megforgatjuk benne a csirkéket, és egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, sütőben puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és szép pirosra megpirítjuk. A csirkéket kivesszük az edényből, pár perc pihentetés után feldaraboljuk, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paradicsompürét, majd a lisztet, és kb. 3 dl vízzel felengedjük. Összeforraljuk, ha szükséges, sózzuk. A csirkedarabokat tálra rakjuk, és a forró pecsenyelével meglocsolva tálaljuk. Sült burgonyát, párolt zöldséget, salátát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése