2010. április 26., hétfő

Alföldi gombás sertésmáj

Hozzávalók:
  • 70 dkg sertésmáj,
  • 2 dl tej,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 35 dkg csiperkegomba,
  • 10 dkg vaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 4 tojás.
A májból négy nagy szeletet vágunk, és a rostjaira merőlegesen bevagdosva fokhagymás tejben
legalább 2 órán át áztatjuk.
A vékonyra szeletelt gombát 5 dkg vajon sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte, majd melegen tartjuk. A májról a tejet leitatjuk, enyhén megborsozzuk, és a maradék vajban mindkét felén átsütjük. Mikor kész, egy forró tálra egymás mellé fektetjük a szeleteket. A gombavagdalékot a tetejére halmozzuk, és mindegyikre egy-egy – a máj visszamaradt zsiradékán megsütött – tükörtojást csúsztatunk.
Hasábburgonyával és friss salátával azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése