- 20 dkg jól kisütött tepertő,
- 40 dkg finomliszt,
- 1 dl tej,
- 2 tojás,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 2 dl tejföl,
- 1 nagy csokor snidling,
- örölt bors,
- só.
A tepertőt finomra ledaráljuk, majd gyorsan összekeverjük al iszttel, a felvert tojásokkal, meg a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet adunk hozz, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízben kiszaggatjuk, és addig főzzük, míg a víz tetejére feljön. Ekkor leszűrjük, és meleg vízzel leöblítjük, majd laaposan lecsepegtetjük.
A snidlinget finomra vágjuk, és belekeverjük a felmelegített tejfölbe. Ezt egy tál aljára simítjuk, és rászedjük a galuskát. Meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe téve, a sajt olvadásáig sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése