2010. április 12., hétfő

Tepertős galuska

Hozzávalók:
  • 20 dkg jól kisütött tepertő,
  • 40 dkg finomliszt,
  • 1 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 nagy csokor snidling,
  • örölt bors,
  • só.
A tepertőt finomra ledaráljuk, majd gyorsan összekeverjük al iszttel, a felvert tojásokkal, meg a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet adunk hozz, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízben kiszaggatjuk, és addig főzzük, míg a víz tetejére feljön. Ekkor leszűrjük, és meleg vízzel leöblítjük, majd laaposan lecsepegtetjük.
A snidlinget finomra vágjuk, és belekeverjük a felmelegített tejfölbe. Ezt egy tál aljára simítjuk, és rászedjük a galuskát. Meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe téve, a sajt olvadásáig sütjük.
Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése