- 80 dkg csontozott báránycomb,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 nagy sárgarépa,
- 1 szelet zeller,
- só,
- őrölt bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 5 evőkanál olaj,
- fél teáskanál étkezési keményítő,
- 1 kicsi babérlevél,
- csipetnyi kakukkfű,
- 1 kis csokor petrezselyem.
A hártyától megtisztított húst zsineggel átkötjük, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A felforrósított olajon körös-körül szép barnára elősütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott hagymát meg a vékonyra szelt zöldséget. Kakukkfűvel, babérral ízesítjük, majd visszatesszük bele a húst, és kevés vízzel felöntjük. Elő-
melegített sütőben 220 °C-on, a saját levével locsolgatva megsütjük. Ha szükséges, még egy kevés vizet önthetünk alá. Mikor kész, a sültet kivesszük, és melegen tartjuk.
A zöldséget megszórjuk a keményítővel, és annyi vízzel öntjük fel, hogy közepes sűrűségű mártást kapjunk. Beforraljuk, és sűrű szitán áttörjük.
A zsineget lebontjuk a húsról, felszeleteljük, és egy tálra rakva leöntjük a forró mártással. Végül meghintjük vágott petrezselyemmel, és Mornay burgonyával tálaljuk.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikára vágott hagymát meg a vékonyra szelt zöldséget. Kakukkfűvel, babérral ízesítjük, majd visszatesszük bele a húst, és kevés vízzel felöntjük. Elő-
melegített sütőben 220 °C-on, a saját levével locsolgatva megsütjük. Ha szükséges, még egy kevés vizet önthetünk alá. Mikor kész, a sültet kivesszük, és melegen tartjuk.
A zöldséget megszórjuk a keményítővel, és annyi vízzel öntjük fel, hogy közepes sűrűségű mártást kapjunk. Beforraljuk, és sűrű szitán áttörjük.
A zsineget lebontjuk a húsról, felszeleteljük, és egy tálra rakva leöntjük a forró mártással. Végül meghintjük vágott petrezselyemmel, és Mornay burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése