- 4 db, egyenként kb. 20 dkg-os busafilé,
- só,
- őrölt fehér bors,
- citromlé,
- 1 csokor kapor,
- 20 dkg csiperkegomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 dl tejszín,
- diónyi vaj,
- liszt;
- a díszítéshez egy kevés tejszín.
A halfilét enyhén sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá, és egy serpenyőbe rakjuk. Egy másik edényben az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, beleforgatjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal meg finomra vágott kaporral ízesítjük. Fedő alatt félpuhára pároljuk, majd a halra öntjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ezután a halat kiszedjük belőle, és melegen tartjuk. A mártást a tejszínnel felöntjük, és átforraljuk. A vajat egy kevés liszttel összegyúrjuk és besűrítjük vele a mártást. Még egyszer átforraljuk, és a tálra rakott halra öntjük. A tetejét tejszínnel díszítjük.
Vajas petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.
Ezután a halat kiszedjük belőle, és melegen tartjuk. A mártást a tejszínnel felöntjük, és átforraljuk. A vajat egy kevés liszttel összegyúrjuk és besűrítjük vele a mártást. Még egyszer átforraljuk, és a tálra rakott halra öntjük. A tetejét tejszínnel díszítjük.
Vajas petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése