2010. február 3., szerda

Busafilé gombamártással

Hozzávalók:
  • 4 db, egyenként kb. 20 dkg-os busafilé,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • citromlé,
  • 1 csokor kapor,
  • 20 dkg csiperkegomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejszín,
  • diónyi vaj,
  • liszt;
  • a díszítéshez egy kevés tejszín.
A halfilét enyhén sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá, és egy serpenyőbe rakjuk. Egy másik edényben az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, beleforgatjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal meg finomra vágott kaporral ízesítjük. Fedő alatt félpuhára pároljuk, majd a halra öntjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ezután a halat kiszedjük belőle, és melegen tartjuk. A mártást a tejszínnel felöntjük, és átforraljuk. A vajat egy kevés liszttel összegyúrjuk és besűrítjük vele a mártást. Még egyszer átforraljuk, és a tálra rakott halra öntjük. A tetejét tejszínnel díszítjük.
Vajas petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése