2010. február 16., kedd

Krémes galuska

Hozzávalók:
  • 14 dkg búzadara,
  • 1 liter tej,
  • 2 dkg vaj,
  • 5 dkg kristálycukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 citrom lereszelt héja,
  • 1 kiskanál liszt.
A lereszelt citromhéjat 6 dl tejbe rakjuk, felforraljuk. A búzadarát beleszórva, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, belekeverjük a vajat, 1 egész tojást és a cukor felét.
A megmaradt tejhez 1 dl vizet öntünk, felforraljuk, és a zamatos tejdarából vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk bele. Kb. 8-10 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Langyosra hűtjük a tejet, simára keverjük benne a maradék cukrot, a másik tojás sárgáját, a lisztet, valamint a vaníliás cukrot. Az egészet kevergetve felforraljuk. A galuskákat újra belerakjuk, és lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése