2010. február 3., szerda

Vaddisznó paprikás

Hozzávalók:
  • 80 dkg vaddisznócomb,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál zsír,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 2 dl fehérbor,
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 mokkáskanál kakukkfű,
  • 1-1 evőkanál mustár és liszt,
  • 2 dl tejföl.
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, majd beleforgatjuk az alaposan megmosott és kockákra vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd beízesítjük, és felengedjük a borral. Ekkor rakjuk bele a felszeletelt paprikát meg paradicsomot, majd fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, pótoljuk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel meg a mustárral, majd behabarjuk vele a paprikást. Beforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, és galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése