- 2-2 evőkanál liszt és vaj,
- 1 liter marhahúsleves,
- 50 dkg borjúhús,
- 8 dkg csiperkegomba,
- 8 dkg kifejtett zöldborsó,
- 6 dkg garnélarák (konzerv),
- 25 dkg tisztítot karfiol,
- só,
- őrölt bors,
- 1 csipetnyi reszelt szerecsendió,
- késhegynyi sáfrány,
- vágott petrezselyem a díszítéshez.
A borjúhúst megmossuk, sós vízben nem túl puhára főzzük, kiszedjük, lehűtjük, és kockára vágjuk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, rövid időre forró sós vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A zöldborsóval ugyanígy járunk el. (Ezt nevezzük blansírozásnak.) A rákot hideg vízzel leöblítjük, és szintén lecsepegtetjük.
A lisztet a vajon megfuttatjuk, a húslevessel meg a borjú lehűtött főzőlevével felöntjük, hozzáadjuk a sáfrányt és felforraljuk. Beletesszük a borjúhúst, a nem túl vékonyra szeletelt gombát, a borsót, a karfiolt és a rákot. Sóval, borssal meg szerecsendióval ízesítjük, és kis lángon 5 percig forraljuk.
Petrezselyemmel meghintve forrón tálaljuk.
A lisztet a vajon megfuttatjuk, a húslevessel meg a borjú lehűtött főzőlevével felöntjük, hozzáadjuk a sáfrányt és felforraljuk. Beletesszük a borjúhúst, a nem túl vékonyra szeletelt gombát, a borsót, a karfiolt és a rákot. Sóval, borssal meg szerecsendióval ízesítjük, és kis lángon 5 percig forraljuk.
Petrezselyemmel meghintve forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése