2010. február 21., vasárnap

Borjúraguleves

Hozzávalók 6 személyre:
  • 2-2 evőkanál liszt és vaj,
  • 1 liter marhahúsleves,
  • 50 dkg borjúhús,
  • 8 dkg csiperkegomba,
  • 8 dkg kifejtett zöldborsó,
  • 6 dkg garnélarák (konzerv),
  • 25 dkg tisztítot karfiol,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csipetnyi reszelt szerecsendió,
  • késhegynyi sáfrány,
  • vágott petrezselyem a díszítéshez.
A borjúhúst megmossuk, sós vízben nem túl puhára főzzük, kiszedjük, lehűtjük, és kockára vágjuk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, rövid időre forró sós vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A zöldborsóval ugyanígy járunk el. (Ezt nevezzük blansírozásnak.) A rákot hideg vízzel leöblítjük, és szintén lecsepegtetjük.
A lisztet a vajon megfuttatjuk, a húslevessel meg a borjú lehűtött főzőlevével felöntjük, hozzáadjuk a sáfrányt és felforraljuk. Beletesszük a borjúhúst, a nem túl vékonyra szeletelt gombát, a borsót, a karfiolt és a rákot. Sóval, borssal meg szerecsendióval ízesítjük, és kis lángon 5 percig forraljuk.
Petrezselyemmel meghintve forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése