2010. február 16., kedd

Bazsalikomos tonhalfilé

Hozzávalók:
  • 60 dkg panírozott tonhalfilé,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 dl vörösbor,
  • só, frissen őrölt bors,
  • 10 dkg ketchup,
  • mokkáskanálnyi szárított bazsalikom,
  • csipetnyi cukor;
  • a sütéshez olaj.
A tonhalfiléket bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
Az olajából egy keveset egy edényben felforrósítunk, megfuttatjuk rajt a felszeletelt vöröshagymát, meg a meghámozott, darabokra vágott paradicsomot. A ketchupot hozzáadjuk, sóval, borssal, bazsalikommal, és kevés cukorral ízesítjük. Felengedjük a borral, és pár percig forraljuk. Az előmelegített tálra rakott tonhalszeletekre locsoljuk, és azonnal tálaljuk. Párolt rizst kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése