- 60 dkg panírozott tonhalfilé,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 db paradicsom,
- 1 dl vörösbor,
- só, frissen őrölt bors,
- 10 dkg ketchup,
- mokkáskanálnyi szárított bazsalikom,
- csipetnyi cukor;
- a sütéshez olaj.
A tonhalfiléket bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
Az olajából egy keveset egy edényben felforrósítunk, megfuttatjuk rajt a felszeletelt vöröshagymát, meg a meghámozott, darabokra vágott paradicsomot. A ketchupot hozzáadjuk, sóval, borssal, bazsalikommal, és kevés cukorral ízesítjük. Felengedjük a borral, és pár percig forraljuk. Az előmelegített tálra rakott tonhalszeletekre locsoljuk, és azonnal tálaljuk. Párolt rizst kínálunk mellé.
Az olajából egy keveset egy edényben felforrósítunk, megfuttatjuk rajt a felszeletelt vöröshagymát, meg a meghámozott, darabokra vágott paradicsomot. A ketchupot hozzáadjuk, sóval, borssal, bazsalikommal, és kevés cukorral ízesítjük. Felengedjük a borral, és pár percig forraljuk. Az előmelegített tálra rakott tonhalszeletekre locsoljuk, és azonnal tálaljuk. Párolt rizst kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése