2010. február 16., kedd

Parajjal töltött sertésvagdalt

Hozzávalók:
  • 50 dkg sovány sertéshús,
  • 5 db zsemle,
  • 15 dkg burgonya,
  • 5 tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 50 dkg paraj,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 csokor petrezselyemzöld.
A húst a vízben megáztatott, alaposan kicsavart zsemlékkel, meg a meghámozott burgonyával kétszer ledaráljuk. Összedolgozzuk 4 db tojással, a fűszerekkel, az összevágott petrezselyemmel, a liszttel meg a zsemlemorzsával. Ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
A parajt megtisztítjuk, alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A vajon, egy kevés sóval ízesítve megpároljuk, hűlni hagyjuk. Ez után a húslap hosszanti szélére halmozzuk. Óvatosan feltekerjük, és egy kiolajozott tepsibe fektetjük. Megkenjük nyers tojással, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Mikor a tepsiben lévő olaj átforrósodott, óvatosan beleöntünk 2 dl vizet, és lassú tűzön készre sütjük.
Pár perc pihentetés után felszeleteljük, és burgonyapürével tálaljuk.

1 megjegyzés: