2010. november 30., kedd

Azték gombaleves

Hozzávalók:
  • 4 dkg vaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 kisebb erős paprika,
  • 4 evőkanál darált dió,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • só,
  • őrölt bors,
  • ételízesítő,
  • 1,5 dl tejszín;
  • a tálaláshoz pirított zsemlekocka.
A vöröshagymát meg a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát meg az erős paprikát, és félig puhára pároljuk. Belekeverjük a diót, valamint a finomra vágott petrezselymet is. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd felengedjük 8 dl vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, felforrósítjuk, majd turmixoljuk. Ez után ismét felforrósítjuk, és csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet, hogy mitől azték, nem tudom. Mexikóból hozta, lehet azért.

    VálaszTörlés