Hozzávalók:
- 4 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 20 dkg gomba,
- 1 kisebb erős paprika,
- 4 evőkanál darált dió,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- só,
- őrölt bors,
- ételízesítő,
- 1,5 dl tejszín;
- a tálaláshoz pirított zsemlekocka.
A vöröshagymát meg a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát meg az erős paprikát, és félig puhára pároljuk. Belekeverjük a diót, valamint a finomra vágott petrezselymet is. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd felengedjük 8 dl vízzel. Mikor felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, felforrósítjuk, majd turmixoljuk. Ez után ismét felforrósítjuk, és csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk.
Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet, hogy mitől azték, nem tudom. Mexikóból hozta, lehet azért.
VálaszTörlés