Hozzávalók 5 személyre:
- 5 libacomb,
- 50 dkg savanyított káposzta,
- 20 dkg angol szalonna,
- 2 evőkanál olaj,
- 30 dkg alma,
- 2 fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- só,
- őrölt bors,
- 1-2 babérlevél,
- 1 mokkáskanál majoránna.
A megtisztított combokat langyos vízben áztatjuk addig, míg a bőre fel nem puhul. Ezután besózzuk, és 20-25 percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rövid ideig együtt pirítjuk. Beleforgatjuk a jól átmosott, lecsepegtetett és összevagdalt káposztát. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított és kimagvalt almákat négyfelé vágjuk, majd vékonyan felszeletelve a káposztához adjuk. További 4-5 percig együtt pároljuk.
A combok bőrét felszedjük, és a langyosra hűtött, vágott petrezselyemmel összekevert almás káposztával megtöltjük. A bőrt visszahajtjuk, letűzzük, majd a combok alsó felét szálkásra
vágott fokhagymával megtűzdeljük. Egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a töltött húsokat, kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, először fedő alatt, majd a fedőt levéve róla puhára pároljuk, illetve pirosra sütjük.
Egészben sült burgonyával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése