2010. november 16., kedd

Káposztás almával töltött libacomb

Hozzávalók 5 személyre:
  • 5 libacomb,
  • 50 dkg savanyított káposzta,
  • 20 dkg angol szalonna,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 30 dkg alma,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1-2 babérlevél,
  • 1 mokkáskanál majoránna.
A megtisztított combokat langyos vízben áztatjuk addig, míg a bőre fel nem puhul. Ezután besózzuk, és 20-25 percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rövid ideig együtt pirítjuk. Beleforgatjuk a jól átmosott, lecsepegtetett és összevagdalt káposztát. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. A megtisztított és kimagvalt almákat négyfelé vágjuk, majd vékonyan felszeletelve a káposztához adjuk. További 4-5 percig együtt pároljuk.
A combok bőrét felszedjük, és a langyosra hűtött, vágott petrezselyemmel összekevert almás káposztával megtöltjük. A bőrt visszahajtjuk, letűzzük, majd a combok alsó felét szálkásra
vágott fokhagymával megtűzdeljük. Egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a töltött húsokat, kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, először fedő alatt, majd a fedőt levéve róla puhára pároljuk, illetve pirosra sütjük.
Egészben sült burgonyával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése