- 4 db citrom,
- 20 dkg szeletelt csiperkegomba,
- 1 kis doboz olajos szardínia,
- egy kevés vaj,
- néhány szem olajbogyó,
- só,
- őrölt bors.
A citromok egyik végét levágjuk. A másik végéről is levágjuk a hegyét, hogy talpa legyen, és megálljon a tálon. A belsejüket kiszedjük, úgy, hogy a kicsorgó levét felfogjuk. A felszeltelt gombát meglocsoljuk egy kevés citromlével. A szardíniáról lecsurgatjuk az olajat, majd a halat villával összetörjük. 1 kiskanálnyi vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a kimagozott és apróra vágott olajbogyót, sóval, borssal ízesítjük, majd a citromokba töltjük. A tetejéről levágott "kalapot" rárakjuk, tálra tesszük, és alaposan lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése