- 80 dkg pontyszelet,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 kávéskanál ételízesítő,
- késhegynyi currypor,
- 5 dkg vaj,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 1 evőkanál liszt.
A halszelteket mindkét oldalukon enyhén megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
7,5 dl vizet felforralunk, beletesszük a lereszelt vöröshagymát, az ételízesítőt, a curryt, és beleöntjük a bort. Óvatosan belerakjuk a halszeleteket, és nagyon lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Közben az edényt rázogassuk, nehogy a hal letapadjon. Mikor kész, a halszeleteket kiszedjük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
A vajból a liszttel rántást készítünk, pirospaprikával meghintjük, és besűrítjük vele a hal főzőlevét, majd mártás sűrűségűre forraljuk. A halat tűzálló tálra rakjuk, leöntjük a mártással, és 10 percre középmeleg sütőbe rakjuk.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése