Hozzávalók:
- 4 pulyka felsőcomb,
- 25 dkg fehér szőlő,
- 4 alma,
- 1 evőkanálnyi vaj,
- só,
- frissen őrölt szegfűbors,
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 dl fehérbor.
A megtisztított és megmosott combokat sóval bedörzsöljük, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezután
egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük és körülrakjuk a cikkekre vágott, kimagozott almával meg a leszemezett szőlővel. Mellédobjuk az összekötött petrezselymet, az egészet meghintjük szegfűborssal meg szegfűszeggel. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on puhára pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, és forró tálra rakva melegen tartjuk. A gyümölcsöt sűrű szitán áttörjük, a borral kiforraljuk, és meglocsoljuk vele a combokat.
Burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése