- 1 egész csirke,
- 7 dkg füstölt szalonna,
- 1 kisebb fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál fűszerpaprika,
- só,
- 1 dl húsleves,
- 3 dl tejföl.
A csirkét feldaraboljuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát kis kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk.
A szalonna kiolvasztott zsírján aranysárgára pirítjuk a hagymát, meghintjük a pirospaprikával, majd belerakjuk a csirkedarabokat. Összekeverjük, megsózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ekkor egy kicsit megpörköljük, majd felengedjük a csontlével, belerakjuk a csirke feldarabolt máját, és fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk. Ha a levét elfőné egy kevés húslevessel pótoljuk. A végén behabarjuk a tejföllel, még egyszer átforraljuk, majd galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése