- 20 dkg fejtettbab,
- 1 nagy szál póréhagyma,
- 1 kisebb zellergumó,
- 1 nagy sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér,
- 20 dkg burgonya,
- 25 dkg konzervkukorica,
- 3 dl tej,
- só,
- csipetnyi kakukkfű,
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem,
- 2-3 zellerlevél.
A babot sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük. A levét félretesszük. A zöldségféléket megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Az olajon először a megtisztított, egycentis darabokra vágott pórét megfuttatjuk, majd a zellert, a répát, meg a félig főtt babot is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd a megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát is belekeverjük. Sózzuk, és a finomra vágott zöldfűszerek felével, meg a kakukkfűvel ízesítjük. A tejjel meg kb. 3 dl babfőzőlével felengedjük, és kis lángon, fedő nélkül puhára főzzük. A leszűrt kukoricát csak az utolsó percekben adjuk hozzá. A maradék zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk. Frissen sült húsok mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése