2014. október 17., péntek

Babos tál

Hozzávalók:

  • 20 dkg fejtettbab,
  • 1 nagy szál póréhagyma,
  • 1 kisebb zellergumó,
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 20 dkg burgonya,
  • 25 dkg konzervkukorica,
  • 3 dl tej,
  • só,
  • csipetnyi kakukkfű,
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2-3 zellerlevél.

A babot sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük. A levét félretesszük. A zöldségféléket megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Az olajon először a megtisztított, egycentis darabokra vágott pórét megfuttatjuk, majd a zellert, a répát, meg a félig főtt babot is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd a megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát is belekeverjük. Sózzuk, és a finomra vágott zöldfűszerek felével, meg a kakukkfűvel ízesítjük. A tejjel meg kb. 3 dl babfőzőlével felengedjük, és kis lángon, fedő nélkül puhára főzzük. A leszűrt kukoricát csak az utolsó percekben adjuk hozzá. A maradék zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk. Frissen sült húsok mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése