2014. október 18., szombat

Ínyenc szőlősaláta

Hozzávalók:

  • 60 dkg nagy szemű piros szőlő,
  • 0,5 dl hidegen sajtolt olaj,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál méz,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 csokor metélőhagyma.

A szőlőt megmossuk és leszemezzük. A szemeket kettévágjuk, a magokat kiszedjük, majd egy tálba öntjük. A finomra vágott vöröshagymával, metélőhagymával meg petrezselyemmel összekeverjük, és kevés sóval, fehérborssal ízesítjük. Az olajat a mézzel simára keverjük, a salátára locsoljuk, majd óvatosan összekeverjük. 1-2 órán át hideg hűtőben érleljük, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése