2014. október 21., kedd

Pikáns húskrokett

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt marhahús,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl tej,
  • 4 dkg vaj,
  • 2 tojás, grillfűszer;
  • a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa;
  • a sütéshez olaj;
  • a tetejére 15 dkg áttört tehéntúró, 2 dl tejszín, 3 púpozott evőkanál ecetes torma, 1 kicsi, keményhúsú paradicsom, só, csipetnyi őrölt fehérbors, 1 nagy csokor metélőhagyma.

A húst finomra daráljuk. A hideg tejet a liszttel simára keverjük, a vajat hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ekkor a darált hússal meg a tojással összekeverjük, és grillfűszerrel ízesítjük. Egy hideg vízzel leöblített deszkán hüvelykujjnyi vastagra, és hosszú téglalap alakúra nyújtjuk, majd vízbe mártogatott éles késsel kétujjnyi széles kroketteket vágunk belőle. Ezeket lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban szép pirosra sütjük. Egy előmelegített, forró tálra szedjük, és a következő mártást hosszában a közepére halmozzuk.
A mártáshoz a túrót sóval, borssal, finomra vágott metélőhagymával, meg ecetes tormával ízesítjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A lehéjazott, kimagozott, nagyon apróra vágott paradicsomot is hozzákeverjük. Azonnal, párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése