- 4 kicsi, karcsú padlizsán,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 30 dkg közepes nagyságú paradicsom,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 1 dl olívaolaj,
- 1 húsleveskocka,
- só,
- őrölt bors,
- mokkáskanálnyi oregánó.
A padlizsánokat megmossuk, és az oldalukat behasítva, karalábévájóval kiszedjük a belsejüket úgy, hogy a héjon maradjon némi padlizsánhús. Ügyeljünk arra, hogy a padlizsán egyben maradjon. Végül megsózzuk a belsejüket.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és 2 evőkanálnyi olajon aranysárgára pirítjuk. A zúzott fokhagymát beleforgatjuk, és két paradicsomot félretéve, a többit meghámozzuk, kockára vágjuk, és a hagymához keverjük. Sóval, borssal meg az oregánóval ízesítjük, és kb. 15 percig pároljuk. Ekkor a kivájt padlizsánt is hozzáadjuk, és időnként megkeverve, további 5 percig pároljuk.
A padlizsánok üregét kitörölgetjük, és a kissé lehűlt tölteléket belerakjuk. A megtöltött padlizsánokat egy tűzálló tálra fektetjük, közémorzsoljuk a leveskockát, és 1 dl vízzel meg a maradék olajjal meglocsoljuk. A félretett paradicsomokat felszeleteljük, és a padlizsánok tetejére rakjuk. A tálat lefedjük, és forró előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepes hőfokon, kb. 1 órán át pároljuk. A sütőből kivéve kihűlni hagyjuk, majd alaposan behűtve, 3-3 darabba vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése