- 1 közepes (kb. 40 dkg) csillagtök (patisszon),
- 1 dl tejföl, diónyi vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 nagy csokor kapor,
- ecet,
- só.
A csillagtököt félbevágjuk, a magját kiszedjük, és karalábévájóval kis gömböket vágunk ki belőle. A hulladékot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd turmixoljuk, és félretesszük. A golyócskákat 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. Közben a vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk, a megmosott és apróra vágott kaprot megfuttatjuk benne, majd hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. A tejfölt a turmixolt tökkel és egy kevés vízzel simára keverjük, és ezt is a leveshez adjuk. Beforraljuk, ha szükséges, sózzuk, és ízlés szerint, ecettel savanyítjuk. Jól behűtve tálaljuk.
Melegen is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése