- 80 dkg gomba,
- 2 szál sárgarépa,
- fél zellergumó,
- 3 fej vöröshagyma,
- 12 gerezd fokhagyma,
- 4 db paradicsom,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 citrom,
- 10 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál ecet,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 szál borsmenta,
- só.
A megtisztított sárgarépát, zellert meg hagymát vékonyra felszeleteljük. A fokhagyma felét összezúzzuk. 4-5 evőkanál olajon majdnem puhára pároljuk a zöldségeket, a zúzott fokhagymával, és kevés sóval ízesítjük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra szelt gombát is, és teljesen puhára pároljuk. Belerakjuk a lehéjazott és kockára vágott paradicsomot, egy kevés vízzel simára kevert liszttel besűrítjük. A maradék, egy kevés sóval meg ecettel péppé zúzott fokhagymával ízesítjük. Jól összekeverjük, egy megfelelő méretű tűzálló tálba simítjuk, és vágott petrezselyemmel, meg borsmentával megszórjuk a tetejét. Néhány citromszelettel díszítjük, a maradék olajjal meglocsoljuk, és forró sütőbe tolva, de a lángot mérsékelve, 20-30 percig sütjük.
Hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése