2014. október 12., vasárnap

Sárgarépadzsem

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 kg sárgarépa,
  • 50 dkg narancs,
  • 50 dkg citrom,
  • 2,7 kg kristálycukor,
  • 2,5 l víz.

Az alaposan megmosott sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A narancs és a citrom héját lereszeljük, a gyümölcsöt kettévágjuk és a levét kicsavarjuk. A magokat leszűrjük és egy fűszerzacskóba kötjük.
A répát, a kétféle gyümölcs reszelt héját, a levét meg a magokat egy lábasba rakjuk, a vízzel felöntjük, felforraljuk, majd 80-90 percig főzzük. Időnként megkeverjük. Ezután a fűszerzacskót kivesszük, a cukrot a dzsembe forgatjuk. Kis lángon addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Végül nagy lángon, állandóan kevergetve további 30 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük, és szorosan lezárva, száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése