2014. október 18., szombat

Őszi gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg körte,
  • 20 dkg alma,
  • 20 dkg szőlő,
  • 20 dkg szilva,
  • 2 narancs,
  • 1 citrom leve;

az öntethez:

  • 2 dl joghurt,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • csipetnyi reszelt gyömbér.

Az egyik narancsot meghámozzuk, és gerezdjeire bontva lehártyázzuk. A gyümölcsöket alaposan megmossuk. A körtét meg az almát héjastól nagy cikkekre vágjuk, majd kicsumázzuk. Citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A szilvát kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk, a szőlőt leszemezzük. Az így előkészített gyümölcsöket egy salátás tálban összekeverjük, és az egészben hagyott narancs levével meglocsoljuk. Hideg helyen 1-2 órán át érleljük.
Az öntethez a joghurtot simára keverjük a mézzel, a citromlével meg a gyömbérrel, és behűtjük. Közvetlenül tálalás előtt rálocsoljuk a kiadagolt gyümölcssalátára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése