- 40 dkg körte,
- 20 dkg alma,
- 20 dkg szőlő,
- 20 dkg szilva,
- 2 narancs,
- 1 citrom leve;
az öntethez:
- 2 dl joghurt,
- 2 evőkanál méz,
- 2 evőkanál citromlé,
- csipetnyi reszelt gyömbér.
Az egyik narancsot meghámozzuk, és gerezdjeire bontva lehártyázzuk. A gyümölcsöket alaposan megmossuk. A körtét meg az almát héjastól nagy cikkekre vágjuk, majd kicsumázzuk. Citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A szilvát kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk, a szőlőt leszemezzük. Az így előkészített gyümölcsöket egy salátás tálban összekeverjük, és az egészben hagyott narancs levével meglocsoljuk. Hideg helyen 1-2 órán át érleljük.
Az öntethez a joghurtot simára keverjük a mézzel, a citromlével meg a gyömbérrel, és behűtjük. Közvetlenül tálalás előtt rálocsoljuk a kiadagolt gyümölcssalátára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése