- 70 dkg borjúcomb,
- 40 dkg konzervspárga,
- 15 dkg vaj,
- 4 dl tejszín,
- 4 tojássárgája,
- 5 dkg liszt,
- só,
- őrölt fehérbors,
- 2 ágacska rozmaring,
- fél citrom reszelt héja,
- 1 csokor petrezselyem.
A húst lehártyázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét egy lábasban felolvasztjuk, az összevágott petrezselymet meg rozmaringot rászórjuk. Beleforgatjuk a borjúhúst, és kevergetve kissé megpirítjuk. A spárga levéből néhány evőkanálnyit rálocsolunk, és sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon kb. 1 órányit pároljuk. Az elfőtt levét közben spárgalével pótoljuk. Közben a tejszínt a tojássárgával, meg a liszttel simára keverjük, a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Apránként a tokányba csorgatjuk, és további 10 percig lassan forraljuk.
A spárgát a maradék felolvasztott vajon felmelegítjük, és ezzel, valamint párolt rizzsel tálaljuk a tokányt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése