2014. október 20., hétfő

Tejszínes borjútokány spárgával

Hozzávalók:

  • 70 dkg borjúcomb,
  • 40 dkg konzervspárga,
  • 15 dkg vaj,
  • 4 dl tejszín,
  • 4 tojássárgája,
  • 5 dkg liszt,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • 2 ágacska rozmaring,
  • fél citrom reszelt héja,
  • 1 csokor petrezselyem.

A húst lehártyázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét egy lábasban felolvasztjuk, az összevágott petrezselymet meg rozmaringot rászórjuk. Beleforgatjuk a borjúhúst, és kevergetve kissé megpirítjuk. A spárga levéből néhány evőkanálnyit rálocsolunk, és sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon kb. 1 órányit pároljuk. Az elfőtt levét közben spárgalével pótoljuk. Közben a tejszínt a tojássárgával, meg a liszttel simára keverjük, a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Apránként a tokányba csorgatjuk, és további 10 percig lassan forraljuk.
A spárgát a maradék felolvasztott vajon felmelegítjük, és ezzel, valamint párolt rizzsel tálaljuk a tokányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése