- 25 dkg csiperkegomba,
- 1,5 kg paradicsom,
- 2 evőkanál olaj,
- egy kevés cukor,
- 1 citrom leve,
- 1 szál zellerzöld,
- 2 babérlevél,
- néhány szem koriander,
- só.
A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. Egy edénybe rakva, kevergetve, a saját levében megfőzzük, majd áttörjük. Egy fazékba töltve, az olajat, a fűszereket teatojásban vagy fűszerzacskóban, valamint a zellerszárat hozzáadjuk. Megsózzuk, és időnként megkeverve kb. 15 percig forraljuk. Ez alatt a gombát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk. A leveshez adjuk, a citromlével ízesítjük, és további 15 percig főzzük. Ha túl savanyú lenne, egy kis cukorral édesítjük. Mikor kész, a fűszerzacskót meg a zellerszárat kidobjuk belőle.
Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése