2010. október 7., csütörtök

Bajor sütőtökös oldalas

Hozzávalók:
  • 80 dkg savanyított káposzta,
  • 80 dkg sertésoldalas,
  • 70 dkg megtisztított, kimagvalt sütőtök,
  • 20 dkg császárszalonna,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • szemes bors,
  • koriander,
  • babérlevél,
  • 1 csokor kapor.
A nagy kockákra vágott szalonnát kissé megpirítjuk. Beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett
káposztát. Hozzáadjuk a feldarabolt oldalast és a felszeletelt hagymát. Pár percig a saját levében pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd ízlés szerint befűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon félig puhára pároljuk. Belerakjuk a kockára vágott sütőtököt is, és teljesen készre főzzük.
Tejföllel meglocsolva, a finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése