Hozzávalók:
- 80 dkg savanyított káposzta,
- 80 dkg sertésoldalas,
- 70 dkg megtisztított, kimagvalt sütőtök,
- 20 dkg császárszalonna,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- só,
- szemes bors,
- koriander,
- babérlevél,
- 1 csokor kapor.
A nagy kockákra vágott szalonnát kissé megpirítjuk. Beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett
káposztát. Hozzáadjuk a feldarabolt oldalast és a felszeletelt hagymát. Pár percig a saját levében pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd ízlés szerint befűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon félig puhára pároljuk. Belerakjuk a kockára vágott sütőtököt is, és teljesen készre főzzük.
Tejföllel meglocsolva, a finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése