2010. október 28., csütörtök

Gombasaláta

Hozzávalók:
  • 25 dkg csiperkegomba,
  • fél citrom leve,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • 20 dkg cukkini,
  • 15 dkg karotta,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1-1 fél fej endívia és cikória;
az öntethez:
  • 5-5 evőkanál olívaolaj és borecet,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál porcukor,
  • 1 teáskanál erős mustár,
  • pár csepp Worcester.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, forró olajban rövid ideig pirítjuk, majd kiszedjük,
meglocsoljuk citromlével, és hagyjuk kihűlni. A cukkinit megmossuk, és héjastól vékony csíkokra vágjuk. Blansírozzuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A kétféle salátát megmossuk, apró darabokra szedjük szét, és jól lecsepegtetjük.
A marinádhoz simára keverjük az olajat az ecettel, majd zúzott fokhagymával, porcukorral, mustárral, Worcesterrel, sóval és borssal ízesítjük.
A gombát összekeverjük a cukkinivel, a karottával, igen óvatosan a salátafélékkel, végül a marináddal is.
A salátát előhűtött tányérokon elrendezve, azonnal, hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése