2010. október 7., csütörtök

Csopaki sertéstokány

Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéslapocka,
  • 1 evőkanál zsír (vagy 3 evőkanál olaj),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • őrölt bors,
  • késhegynyi bazsalikom,
  • 15 dkg zöldborsó,
  • 2 dl csopaki rizling,
  • egy maréknyi fehér szőlő.
A zsíron megfonnyasztjuk a lereszelt vörös- és fokhagymát. Belekeverjük a paradicsompürét, egy kevés vízzel felöntjük, majd átforraljuk. Beletesszük az 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágott húst, és befűszerezve félig puhára pároljuk.
Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, a borral felengedjük, és fedő alatt, kis lángon teljesen puhára pároljuk. A végén rövid lére forraljuk, és belerakjuk a lehéjazott és kimagozott szőlőszemeket is. Felforrósítjuk és galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése