Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka,
- 1 evőkanál zsír (vagy 3 evőkanál olaj),
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- só,
- őrölt bors,
- késhegynyi bazsalikom,
- 15 dkg zöldborsó,
- 2 dl csopaki rizling,
- egy maréknyi fehér szőlő.
A zsíron megfonnyasztjuk a lereszelt vörös- és fokhagymát. Belekeverjük a paradicsompürét, egy kevés vízzel felöntjük, majd átforraljuk. Beletesszük az 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágott húst, és befűszerezve félig puhára pároljuk.
Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, a borral felengedjük, és fedő alatt, kis lángon teljesen puhára pároljuk. A végén rövid lére forraljuk, és belerakjuk a lehéjazott és kimagozott szőlőszemeket is. Felforrósítjuk és galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése