Hozzávalók:
- 1 kg busa (tisztítva, a fej és a farok nélkül),
- só,
- citromlé,
- liszt,
- 1 tojás,
- 1,5 dl világos sör,
- bőven olaj;
- a mártáshoz 1 kis doboz paradicsompüré,
- 1 evőkanál zsír,
- egy kevés liszt,
- 3 dl marhahúsleves,
- só,
- cukor;
- a tálaláshoz citromkarikák.
Először elkészítjük a mártást: a felforrósított zsíron annyi lisztet pirítunk, hogy nem túl sűrű vilá-
gos rántást kapjunk, majd belekeverjük a paradicsompürét, és a levessel felöntve simára keverjük. Csipetnyi sóval meg egy kevés cukorral ízesítjük, majd összeforraljuk, és melegen tartjuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés levessel hígítjuk.
A busát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, citromlével meglocsoljuk, és fél órán át állni hagyjuk. Közben a lisztből, a tojás sárgájából egy evőkanál olajjal meg a sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk. A végén óvatosan belekeverjük a tojás kemény habbá vert fehérjét is. Ezt a masszát 10 percig pihentetjük.
A halszeleteket lisztben megforgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Az olajat leitatjuk róla, és citromkarikákkal díszítve, vajas burgonyával, valamint a paradicsom-mártással azonnal tálaljuk. A mártást külön csészében vagy tálkában adjuk mellé!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése