2010. október 17., vasárnap

Busa Orly módra

Hozzávalók:
  • 1 kg busa (tisztítva, a fej és a farok nélkül),
  • só,
  • citromlé,
  • liszt,
  • 1 tojás,
  • 1,5 dl világos sör,
  • bőven olaj;
  • a mártáshoz 1 kis doboz paradicsompüré,
  • 1 evőkanál zsír,
  • egy kevés liszt,
  • 3 dl marhahúsleves,
  • só,
  • cukor;
  • a tálaláshoz citromkarikák.
Először elkészítjük a mártást: a felforrósított zsíron annyi lisztet pirítunk, hogy nem túl sűrű vilá-
gos rántást kapjunk, majd belekeverjük a paradicsompürét, és a levessel felöntve simára keverjük. Csipetnyi sóval meg egy kevés cukorral ízesítjük, majd összeforraljuk, és melegen tartjuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés levessel hígítjuk.
A busát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, citromlével meglocsoljuk, és fél órán át állni hagyjuk. Közben a lisztből, a tojás sárgájából egy evőkanál olajjal meg a sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk. A végén óvatosan belekeverjük a tojás kemény habbá vert fehérjét is. Ezt a masszát 10 percig pihentetjük.
A halszeleteket lisztben megforgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Az olajat leitatjuk róla, és citromkarikákkal díszítve, vajas burgonyával, valamint a paradicsom-mártással azonnal tálaljuk. A mártást külön csészében vagy tálkában adjuk mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése