Hozzávalók 5 személyre:
- 1 kg borjúdió,
- egy kevés zsír,
- 5 főtt tojás,
- 2 tojássárgája,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 25 dkg csirkemáj szív nélkül,
- 15-15 dkg vaj, gomba és reszelt sajt,
- 10 dkg gépsonka,
- 3 dl tej,
- liszt,
- 5 dkg zsemlemorzsa,
- só,
- majoránna,
- őrölt fehér bors,
- reszelt szerecsendió,
- 3 cl konyak,
- egy kevés marhahúsleves.
A felszeletelt húst egy kissé ellapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés zsíron elősütjük. A finomra vágott hagymát vajon megfuttatjuk, beleforgatjuk az apróra vágott csirkemájat, borssal és majoránnával ízesítjük. Kevergetve megpirítjuk, majd egy kevés liszttel megszórjuk, és a konyakkal meg egy kevés levessel felengedjük. Átforraljuk, majd az egészet áttörjük. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és a fehérjéket púposan megtöltjük a májas masszával. Az elősütött húsokat egy kivajazott tűzálló tálra rakjuk, és a töltelékkel lefelé rárakjuk a fél tojásokat.
A felszeletelt gombát vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, és felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, és mártás sűrűségűre forraljuk. Ha szükséges sózzuk; szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját és 5 dkg sajtot, majd bevonjuk vele a hússzeleteket. A maradék sajtot és a morzsát a tetejére hintjük, vajat morzsolunk rá, majd előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Vajon párolt vegyes zöldségkörettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése