2010. október 7., csütörtök

Gyümölcsös metélt

Hozzávalók:
  • 30 dkg hosszúmetélt,
  • csipetnyi só,
  • 4 tojás,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 7 dkg vaj,
  • 30 dkg őszibarackbefőtt.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a por- és vaníliás cukorral meg 5 dkg vajjal kikeverjük. A tésztát összekeverjük a lecsepegtetett és vékony csíkokra vágott őszibarackkal, a kikevert tojássárgájákkal meg a fehérjékből vert kemény habbal. Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, és forró sütőben 10 percig sütjük.
Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése