2010. október 17., vasárnap

Lencsés libasült

Hozzávalók:
  • 80 dkg libamell,
  • 20 dkg lencse,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 10 dkg paradicsompaprika,
  • 1 darabka póréhagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • majoránna,
  • 1 csokor petrezselyem.
A libamellet megtisztítjuk, besózzuk és a fokhagyma meg a póré társaságában, csipetnyi majoránnával ízesítve, közepesen forró sütőben megsütjük. Sütés közben csak a saját zsírjával locsolgassuk, vizet ne öntsünk alá!
Az átválogatott lencsét 1-2 óráig hideg vízben áztatjuk, majd lefedve puhára főzzük, végül leszűrjük. A megtisztított, kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát a húsból kisült 2 evőkanálnyi libazsíron kissé megpirítjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A szintén kockára vágott paprikát, a felkarikázott pórét, végül a lencsét is hozzáadjuk, és sóval, borssal, vágott petrezselyemmel ízesítjük. Még 5-6 percig pároljuk, majd a felszeletelt libasült köré terítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése